Trabzon İl Başkanlığı

Ali Babacan'dan Gençlere İş Vaadi Ali Babacan'dan Gençlere İş Vaadi

01 Eki 2022

DEVA Partisi beşinci mitingini Trabzon’da yaptı. Mitingde konuşan Genel Başkan Ali Babacan, “Dış ilişkilerde içi boş maceralarla oyalanmayacağız. Demokraside, hukukta, adalette en ileri Avrupa’ysa, onların standardını hedefliyoruz” dedi. Konuşmasının önemli bir bölümünü gençlere ayıran Babacan, işsiz gençlere iş vadetti: Gençlere ücretsiz eğitim programları verilecek. Gençlerin yol ve yemek paralarını devlet karşılayacak. Gençler işe girdiklerinde uzun süre vergiden, işverenleri de sigorta priminden muaf tutulacak.

Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘En ileri Avrupa’ysa, onların standardını hedefliyoruz’

“Dış ilişkilerde içi boş maceralarla oyalanmayacağız. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bağırıp çağırmakla ülke sadece zarar görüyor. 1 aylık bebeklerin hakkını koruyacaksın ama bu akılla oluyor. Ülkemizi, en ileri demokrasilerinin seviyesine getireceğiz. İstikametimiz belli. Eğer demokraside, hukukta, adalette en ileri Avrupa’ysa, onların standardını hedefliyoruz. Türkiye’yi hukukla, adaletle ve istişareyle yöneteceğiz. Dosdoğru çalışacağız.”

‘DEVA’ya atılan her oy gençlerin ailelerine muhtaç yaşamaması demek’

“DEVA Partisi’ne atılan her bir oy; gençlerin iş bulması demektir. Gençlerin, ailelerine muhtaç yaşamaması, kendi ayakları üstünde durması ve özgürlüklerine kavuşması demektir. DEVA Partisine atılan her bir oy; ev gençlerinin odalardaki hapsine son vermek demektir.”

‘Gençleri eğitim programlarına alacağız’

“İş bulamayan gençlerimizin hepsini eğitim programlarına alacağız. Hangi alanlara ilgi duyuyorlarsa, hangi alanlarda ihtiyaç varsa o alanda kendilerini geliştirmelerini ve ilerlemelerini kolaylaştıracağız. 3 ay, 6 ay, 1 yıl gibi ücretsiz eğitim programlarıyla, ihtiyaç duyulan alanlarda gençleri yeniden eğiteceğiz. Bu eğitim programlarına katılan gençlerin yol parası ve öğle yemeğini devlet karşılayacak.”

‘Devlet, ilk defa çalışmaya başlayan gençlerin ve kadınların yakasına vergi diye yapışmayacak’

“Gençlerin sahip olduğu bilgi ve becerileri, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara göre yeniden geliştireceğiz. Kadınlar için de öyle. Bu eğitim programlarından mezun olan gençler işe girdiklerinde uzunca bir süre vergi ödemeyecekler. Onlara istihdam sağlayan işyerleri de sigorta primi ödemeyecek. Gençler, kadınlar ilk defa çalışmaya başlıyorsa, devlet onların yakasına vergi diye yapışmayacak. 3 sene, 5 sene sonra bakılır.”

‘Ülkeyi, cep telefonu almayı ‘aşağılık bir heves’ görenler yönetiyor’

“Cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı ‘aşağılık bir heves’ olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut, dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır, ardından da ‘Süfli heves peşinde koşmayın’ de! Yeter artık. Gerçekten yeter.”

‘Teknoloji ürünlerindeki vergileri düşüreceğiz’

“Gençlerimizi hak ettikleri en son teknolojiyle buluşturacağız. Telefon, tablet, bilgisayar, oyun konsolu gibi tüm teknoloji ürünlerinde vergileri iyice düşüreceğiz. Peki telefonu, tableti, bilgisayarı aldınız. Bir de ne lazım? İnternet lazım. Onu da bedava sağlayacağız. Gençlere hesap ödetilmez.”

‘Ne zaman başarılardan bahsedilse eski defterler karıştırılıyor’

“Krizden çıkış planları bizim elimizde. Ülkeyi bu kriz ortamından 6 ayda çıkartacağız. En geç iki yılın sonunda da enflasyonu tek haneye indireceğiz. İki tane büyük ekonomik krizi çözen ekonomi ekibinin başında ben vardım. Birisi çıkıyor, ‘Ben imza atmasaydım sen yapamazdın’ diyor. Ben de diyorum ki, hikmet imzadaysa, 4 yıldır her yetkiye sahip. Bir imza atmak mümkün. O imzayı bir atıverin de şu enflasyonu düşürün. Ne zaman başarılardan bahsedilse eski defterler karıştırılıyor, bizim ve arkadaşlarımızın ekonominin başında olduğu dönemin başarılarından bahsediliyor. 4 yıldır niye artıyor bu enflasyon?”

‘En iyiler bizimle çalışıyor’

Kürsüden DEVA Partisi’nin hazırladığı eylem planlarını da tek tek tanıtan Babacan şöyle devam etti:

“Türkiye’nin en iyi iktisatçıları bizimle ekonomi çalışıyor. En iyi eğitimciler bizimle eğitim çalışıyor. En iyi dış politika uzmanları bizimle dış politika çalışıyor. Bunu bir Türkiye çalışması olarak yapıyorlar. Her şeyi hazırlıyoruz.”

‘Kadroları hazırlıyoruz’

“Boşa konuşmuyoruz. Tarih veriyoruz. Bütçesini hesap ediyoruz. Hepsinin kadrolarını da hazırlıyoruz. Kimin yapacağını da hazırlıyoruz. Biz dersimizi iyi çalışıyoruz. Varsa böyle çalışmaları olan, gelsin masaya koysun. Ortaya koysun. Biz yönetecek kadro olmanın ciddiyetini ve sorumluluğunu bugünden sırtımızda taşıyoruz.”

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #TRABZON MITING
  • #KUBILAY ÇIÇEK
  • #ALI BABACAN

SONRAKİ HABER

Kubilay Çiçek ‘’Vatandaşlarımıza Teşekkür Ediyorum’’

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

01 Eki 2022