Trabzon İl Başkanlığı

Deva Trabzon Kadınları ‘Kadın ve Kent Sorunlarını’ Konuştu Deva Trabzon Kadınları ‘Kadın ve Kent Sorunlarını’ Konuştu

04 Mar 2022

Trabzon’da partilerin Kadın poitikaları ve STK’lar kadın sorunlarını ve kent sorunları konuşmak için toplandı.

CHP Trabzon Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde Ortahisar Belediyesi çok amaçlı salonda Kadın ve Kent Sorun ve Çözüm önerileri toplantısı gerçekleşti. Kadınların sorunları ve kente dair fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantıya çok sayıda STK’nın yanı sıra CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş, CHP Trabzon İl Sekreteri Dr. Nurcan Demiröz, Gelecek Partisi Kadın Kolları Başkanı Hatice Birinci ve DEVA Partisi İl başkan yardımcısı Pınar Bayraktar katıldı.

Deva Partisi il başkan yardımcısı Pınar Bayraktar yaptığı açıklamalarda şunlara değindi;

ÖNCELİKLE TOPLUMSAL FARKINDALIĞI SAĞLAMALIYIZ

‘’Bugün burada Kadın ve Kent Sorun ve Çözüm önerileri için bir araya geldik. Öncelikle bu organizasyonu sağlayan ve Kadının sesini bir nebze daha olsun duyurmasına sebep olan tüm arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

Günümüzde Kadının toplumsal ve ekonomik hayat içindeki yerini net olarak belirlemeden sorunları çözmek ne yazık ki imkansızdır. Kadının toplumsal yapı içindeki statüsü, sorunları ile ilgili bütün konularda duyarlı ve bilgili kadrolar yetiştirmek, toplumun her kesiminde bunun farkındalığını sağlamak ile işe başlamalıyız.

Sosyal hayat içinde kadının verimliliğini artırmak, yaşadığı hayat, geleceği ve sorunlarına önce bölgesel daha sonra da evrensel çözümler getirmek oldukça önemli. Türkiye'de özellikle Karadeniz Bölgesi'nde kadınlar tüm ailenin yükünü sırtlamış durumda. Kırsalda yaşayan kadınlarımız evin tüm işlerini, çocuk bakımını, tarla bahçe işini kendisi yürütmekte. Ekonomik kriz ile köylerden merkeze gelen göçler ile kadın aynı zamanda işte çalışarak kendi aile geçimini sağlamakta. Krizle birlikte gelen sorunların şiddete evrildiği gerçeğinide unutmamak gerekiyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN YENİDEN TARAFI OLACAĞIZ

Bugün size şiddete uğrayan kadınlarla ilgili bir veri ne yazık ki veremiyoruz. Çünkü Aile Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddete dair yaptığı en son araştırma 2014 yılına ait, üstünden sekiz yıl geçmiş. Çok fazla kadın cinayeti var. Şiddet, mobbing, taciz var. Failler ortada elini kolunu sallayarak geziyor, hatta ‘yatar cezamı çıkarım’ rahatlığı var. Bu nedenle çözüm önerilerimizin en başında İstanbul Sözleşmesinin tekrar tarafı olacağımızı söylüyoruz.

Bunun için kadın politikaları eylem raporu hazırlıyoruz. Kadını öncelikle kadın olarak ele alıyor, Çok seslilik, fırsat eşitliği, ekonomik hayata katılım sağlamak istiyoruz. Kadınlara henüz muhalefetteyken destek sağlamak, hayatları için iyileştirmeler yapmak, fayda sağlayacak politikalar geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Sözlerimi ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlar hakkındaki bir sözü ile bitirmek istiyorum.

Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVA KADINDA

SONRAKİ HABER

Deva Partisi Trabzon 2.Yaşını Kutladı

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

04 Mar 2022