Trabzon İl Başkanlığı

Hatice Karaman ''Her Can İçin Bir Fidan'' Hatice Karaman ''Her Can İçin Bir Fidan''

08 Mar 2021

Deva Partisi Trabzon İl Başkanlığı Kadın Çalışmaları Başkanı Hatice Kahraman Ekşi 8 Mart Kadınlar günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, sosyal adalet ve güçlü bir toplum için kadının sosyal ve ekonomik durumunun sağlamlaştırılması bir zorunluluktur. Bunu sağlamak için, kadının eğitiminin, çalışma imkanlarına kavuşmasının, psikolojik taciz ve şiddete karşı korunmasının, yasalar önünde sağlanan eşitliğin toplumsal hayatın her alanı ile karar alma ve yönetim mekanizmalarına taşınmasının önemli olduğuna inanıyoruz.

DEVA PARTİSİ KADINDIR

Demokrasi ve Atılım Partisi %35 kadın kotası ile Türkiye’deki siyasi partiler içerisinde en yüksek orana sahiptir. Kadınların siyasal katılımını engelleyen, zorlaştıran toplumsal ön yargıları aşmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Kadınlar karar alma mekanizmalarının her kademesinde yer alabilmelidirler. Partimiz, kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanında eşit katılımlarını esas alan toplumsal cinsiyet eşitliğini temel almaktadır. Demokrasi ve Atılım partisi eşitliği, adaleti, özgürlüğü esas alan çoğulcu bir yaklaşımı benimsemektedir.

HER CAN İÇİN BİR FİDAN

Ülkemizde son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin sayısının hızla arttığını görüyoruz buna dikkat çekmek için DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen'in başlattığı hareket ile 81 ilde öldürüldüğü tespit edilen 301 kadın için 301 fidan dikerek, adlarını yaşatacağız.Tüm kadınlarımızın huzur içinde yaşadığı,ÖLDÜRÜLMEDİĞİ, bir hayatı paylaşmak ümidiyle tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyoruz.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVA PARTISI TRABZON
  • #DEVA PARTISI
  • #DEVA KADINDA

SONRAKİ HABER

Çiçek'den TÜFAD ve ASKF'ye Ziyaret

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

08 Mar 2021