Trabzon İl Başkanlığı

Kubilay Çiçek ‘’Bu Fiyatlarla Gençlerimiz Bekar Kalır’’ Kubilay Çiçek ‘’Bu Fiyatlarla Gençlerimiz Bekar Kalır’’

12 Ağu 2021


Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek uzun zamandır açıklanmayan fındık fiyatlarının yetersiz olduğuna değinerek şunları söyledi.

Bilindiği üzere fındık üreticimiz uzun süredir fındık fiyatlarının açıklanmasını bekliyordu. Dün akşam itibariyle fiyat 26-27 TL olarak açıklandı ve bu fiyat fındık üreticisi hemşerilerimiz tarafından az bulundu. Fiyatı açıklayan hükumete soruyoruz şimdi, nasıl az bulunmasın ?

Fındığın yöre halkımız için önemini henüz idrak edememiş hükumete bir kaç örnekle önce bunu anlatmamız gerekiyor sanırım. Trabzon’da gençlerimizin düğünü, fındık hasadından elde edilen parayla yapılır, annelerimiz ninelerimiz taa gelinlik zamanında aldıkları koltuk takımlarını yine bu fındık satışından elde ettikleri gelirle değişirlerdi. İnsanlar birbirlerinden borç isterken ödeme tarihi olarak fındıktan sonrayı gösterir, evlerine bir tadilat yaptıracaksa fındıktan hemen önce yaptırır ve fındıktan aldığı parayla da ödemelerini yapardı. Yani fındıktan elde edilen gelir, Trabzon’un hem sosyal yaşamı hem de ekonomik ilişkileri için hayati bir öneme sahiptir.

Bugünün ekonomik şartlarında ve açıklanan fiyatlar ile fındık gelirine güvenerek düğün yapılabilir mi, köy evlerimiz tadil edilebilir mi?

Hükumeti acilen vatandaşın, çiftçinin sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Rakamları ayarlama enstitüsünün yayınladığı suni rakamlara göre değil, sokakta, çarşı pazarda ve fındık tarlalarında vatandaşımızın yaşadığı geçim sıkıntısına göre fiyatlandırma yapmalarını bekliyoruz.

Deva Partisi iktidarında fındık fiyatlandırması yapılırken, üreticinin emeği ve alın terinin, ihracatçı şirketlere ezdirilmeyeceğinin taahhüdünü veriyor ve bereketli bir fındık hasat yılı diliyorum.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #DEVA PARTISI
  • #KUBILAY ÇIÇEK

SONRAKİ HABER

Trabzon'da Partilerden Kan Bağışı Kampanyası

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

12 Ağu 2021