Trabzon İl Başkanlığı

Kubilay Çiçek ''Krediler Sözde mi kalıyor?'' Kubilay Çiçek ''Krediler Sözde mi kalıyor?''

12 Kas 2022

DEVA Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek ''İnsanları artık kandırmayın ve umut tacirliği yapmayın'' dedi.

UMUT TACİRLİĞİ YAPMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnaf kredisi müjdesini vermesinin ardından esnaf kredisi almak isteyen zor durumdaki esnafımızın bugünlerde hayal kırıklıkları ile TESOB'dan ayrıldığının haberlerini üzülerek alıyoruz.

Pandemide gereken desteği alamayan ve ciddi bir miktarda borçlanan esnafımız yazın gelen para ve turizm ile azda olsa canlanmıştı. Fakat sezonun erken bitmesi, paralelinde % 200' e varan enflasyon sebebiyle insanların alım gücünün azalması, artan fiyatlar adete esnafı kepenk kapatmaya itti. Bildiğiniz gibi şehrimizde de 40 yıla aşkındır esnaf olan çocukluğumuzun esnaflarının bir bir kapanmasına geçtiğimiz dönemde şahit olmuştuk.

Bu ekonomik kriz döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kredi esnafa bir nefes olur ümidindeydik. Fakat bize esnaflarımızdan gelen bilgi Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin kapısının çalındığında ''Kredi başvurusunu alalım ama para yok'' gibi bir sözle geçiştirildikleri yönünde. Zaten zor durumda olan esnafın umutları bir kez daha bu şekilde kırılmakta. Ümit ediyoruz ki bizlerin dile getirdiği bu durum sayesinde gerekli makamlara uyarılar yapılır ve bu krediler ''ADİL'' bir biçimde esnafımıza dağıtılır.

Esnafımıza şunu söyleyebilirim ki Deva Partisi Trabzon il başkanlığı olarak konunun yakın takipçisi olacağız.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #KUBILAY ÇIÇEK
  • #DEVA TRABZON

SONRAKİ HABER

Hatice Kahraman Ekşi yaklaşan tehlike için uyardı

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

12 Kas 2022