Trabzon İl Başkanlığı

Kubilay Çiçek'ten Su Zammına Tepki Kubilay Çiçek'ten Su Zammına Tepki

01 Haz 2022

Trabzon Büyük Şehir Belediyesi’nin dün yapılan TİSKİ genel kurulu sonrası içme suyuna yüzde 47 oranında zam yapmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Deva Partisi Trabzon İl başkanı Kubilay Çiçek %47'lik su zammına tepki göstererek, “İktidar ve paydaşları artık neye zam yapacaklarını şaşırdı” dedi.

ALTI AYDA YÜZDE 68 ZAM YAPTILAR

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek , Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yüzde 47’lik su zammına tepki gösterdi. Çiçek yaptığı açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yüzde 47 zam oranında ısrar etmesinin sebebi nedir? Geçtiğimiz aylarda zaten yüzde 21’lik bir zam yapılmıştı. Daha önce 4,31 TL olan suyun metreküpü 6 ay önce 5,22 TL’ye yapılan zam ile ulaşmıştı. Şimdide yüzde 47'lik bir zam yapılarak metreküpü 7,67 TL civarında oldu. Toplamda 6 ayda yüzde 68 zam faiş bir zamdır.

İNSANLAR FATURALARINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SULARI KESİLMİŞ DURUMDA

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek Trabzon'da binlerce abonenin sularının kesildiğine dikkat çekerken şunları söyledi;

''Su temel bir ihtiyaç ve bir çok ürününde hammaddesi bugün mevcut krizde halkın en temel ihtiyaçlarına dahil yapılan bu faiş zamlarla insanlarımız başademez hale gelmiş. Krizin mevcut sebebi olan iktidarın krizi bahane ederek sürekli en temel yaşam maddelerine zam yapması insanlarımızı çok zor durumda bırakmaktadır'' dedi.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #KUBILAY ÇIÇEK

SONRAKİ HABER

DEVA Partisi Ortahisar'da görev değişimi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

01 Haz 2022