Trabzon İl Başkanlığı

Mustafa Yeneroğlu Trabzon'da Basınla Buluştu Mustafa Yeneroğlu Trabzon'da Basınla Buluştu

08 Eki 2021

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı,Milletvekili Mustafa Yeneroğlu,Genel Başkan Yardımcısı Nazlı Seda Vural ve Kurucular Kurulu Üyesi Bahar Ekşi ve DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek Trabzon Gazeteciler cemiyetinde basın mensuplarıyla buluşarak "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Önerileri" hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Yeneroğlu şu ifadeleri kullandı;

HÜKÜMET DEĞİŞMEDEN HUKUK DEVLETİ OLMAK MÜMKÜN DEĞİL

Ülke anayasal düzen dışında, cumhurbaşkanının zihniyeti, onun kararları ile yönetiliyor. Cumhurbaşkanı emir veriyor onlar yapılıyor. Mesela Osman Kavala meselesi. Tam bir hukuksuzluk göstergesi. İktidarın yönlendirmesiyle akın akın insanların cemiyetlere yöneldi.

Şimdi örgüt denilen o yapıyı 15 Temmuzda gördük, sanki daha önce oraya insanlar yönlendirilmemiş gibi milyonlarca insanı terör örgütü ile bağdaştırılıyor. Bu iktidar gitmeden bu ülke tekrar hukuk devleti olamaz, ülkede huzur bulunamaz. Ekonomi düzelmez, ekonomi düzelmezse istihdam olmaz. Önümüzdeki günlerde daha vahim tablolara karşılaşacağız. İlk seçimde bu iktidar gidicidir. Trabzonluların da buna kanaat getirdiğini ben gördüm.

Türkiye erken seçime gitmek zorunda ama ben erken seçim olacağını sanmıyorum. Türkiye ekonomik olarak erken seçime gitmek zorunda. Ülkeye kısa vadeli sıcak para giriyor. Uzun zamandır yatırım yapılmadı ülkeye. Doğrudan bir yatırım yapılmıyor. Ülkede yatırım yapacak birçok kişi yurtdışında yatırım yapıyor. Sosyal sorunlar büyüyecek. Önümüzdeki aylarda daha da büyüyecek.

ERKEN SEÇİM BAHARDA

Türkiye ilkbaharda erken seçim yoluna girecek. Bunu istatistiklerde görebiliriz. MHP her an iktidarı bırakıyoruz diyebilir. Erdoğan ve bahçeli arasındaki ilişkinin dışında bir kurumsal işbirliği yok. Ülkede ni istikrarsızlık var. 2022'nin Kasım ayında erken seçim olmalı. Anayasaya göte üçüncü defa aday olamaması lazım Erdoğan'ın. Buna rağmen aday olacak mı, yüksek Seçim kurunu bağlamış durumda zaten. Normal şartlarda ülkeyi seçime götürürse tekrar aday olabileceği konuşuluyor ankara'da. Ama bana göre bu doğru değil.

Cumhurbaşkanı İstanbul seçimlerinden ders almış olmalı. İstanbul seçimlerinde AK Partili birçok insan bu adaletsizliğe dur dedi. Erdoğan'ın her oya ihtiyacı var.

Ülke büyük değişimlere gebe. O nedenle 2023 haziranda Erdoğan beyin aday olması gerçekçi değil. Bana göre 2022 kasımda. İsterse seçimi ertelensin, erteledikçe oy kaybedecek. Biz zaten seçim arefesinde girdik. Bu zaman zarfında seçim kanunu yapılması da zor. MHP ile ciddi ihtilafları var.

Önümüzdeki aylar çok sıcak geçecek.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #MUSTAFA YENEROĞLU
  • #DEVA PARTISI TRABZON

SONRAKİ HABER

Kubilay Çiçek ''Ekonomimiz Büyük Zarar Gördü''

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

08 Eki 2021