Trabzon İl Başkanlığı

Çiçek "Tutarsız dış politikanın bedelini Trabzon esnafı ödüyor." Çiçek "Tutarsız dış politikanın bedelini Trabzon esnafı ödüyor."

06 Haz 2022

Deva Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek Trabzon'da esnafın yaşadığı sıkıntılara dikkati çekerek şunlara değindi ;

2018 yılında işlenen Kaşıkçı cinayeti ve sonrasında yaşanan diplomatik gelişmeler, Suudi turistlerin Türkiye’ye gelişlerinin yasaklanması ile devam etmişti. Bu gelişmelerden ekonomik anlamda en çok etkilenen şehir, şüphesiz Trabzon olmuştur. Aradan geçen süre zarfında, diğer körfez ülkesi turistleri şehrimizi ziyarete devam etse de, tüm esnafımız tarafından bilinmektedir ki, harcama alışkanlıkları ve nüfusları itibariyle bu ülke turistlerinin Trabzon’un turist ihtiyacını karşılama ihtimali yoktur, nitekim karşılayamamıştır da.

Haziran ayı başlangıcı itibari ile, turizm sektörü esnafı ile yaptığımız tüm görüşmelerde sezonun pek parlak geçmeyeceği ile ilgili çekincelerini dinliyoruz. Berberinden otel işletmelerine, tur firmalarından inşaat firmalarına kadar tüm esnafımız, bu yaz sezonunu son ümit olarak görmektedirler. Gelinen bu noktada, Kaşıkçı cinayeti dosyası Suudi mahkemelerine devredilmesine ve Suudi Arabistan ziyaretlerine rağmen henüz bir sonuç alınamamıştır.

Bu vesile ile, tüm Trabzon esnafı adına Hükumet yetkililerine seslenmek istiyorum. Sizin tutarsız dış politikanızın bedelini Trabzon esnafı ödemek zorunda değildir. Cinayet dosyayı iade edilmemiş ve Suudi makamlar ziyaret edilmemiş olsa idi, Trabzon şehir halkı, kendi ticaretlerinin etkilenecek olmasına rağmen hükümetin bu tavrının arkasında durabilirdi. Fakat an itibariyle bu durum, hükümetin dış politikadaki beceriksizliğine ve tutarsızlığına dönüşmüştür ve bunun da bedelini tüm Trabzon esnafı ödemektedir. Yaklaşan turizm sezonu öncesinde hükümet yetkililerini ivedilikle bu sorunu çözmeye, Trabzon esnafının da kafasındaki belirsizlikleri gidermeye davet ediyorum.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #KUBILAY ÇIÇEK

SONRAKİ HABER

Çiçek'ten Mustafa Yeneroğlu’na Destek

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

06 Haz 2022